Het moderne datingproces

Er zijn momenteel meer singles in Nederland dan ooit tevoren. Hoe kan het toch dat we nog steeds zoveel moeite hebben ‘De Ware’ te vinden, terwijl de mogelijkheden om te daten juist zijn toegenomen? Kennelijkmaken al die datingsites, en apps als Tinder het niet gemakkelijker om je levenspartner te vinden.

Terwijl dat juist wel voor de hand lijkt te liggen. Je kunt immers gewoon vanuit je luie stoel honderden potentiële kandidaten afstruinen op zoek naar de persoon die het er mooist uitziet, of het meest interessant overkomt. Met één druk op de knop sta je diezelfde avond nog met een leuke man of vrouw in het café een glas wijn te drinken. In mijn werk als Personal Matchmaker en Singles Coach kom ik echter heel veel mensen tegen die na jaren daten en vele inspanningen toch niet de juiste match hebben gevonden. Op die manier wordt daten al snel een tijdrovend en vermoeiend verhaal.

Onlangs schreef de populaire Amerikaanse komiek Aziz Ansari het boek “Modern Romance” over het “moderne liefdesleven” en waarom het juist moeilijker blijkt te zijn geworden om de juiste partner te vinden ondanks de enorme toename in aantal sites en apps. In zijn beleving is het overweldigende aanbod aan singles het probleem.

Waarom is dit nou zo interessant? Omdat ik in de praktijk precies hetzelfde ervaar! Het is namelijk zo dat het even duurt voordat je een persoon volledig op waarde kunt schatten. Via oppervlakkige datingsites en apps neem je over het algemeen niet de tijd om iemand te leren kennen en raak je als welwillende single snel teleurgesteld om vervolgens direct (en zonder inzicht) door te gaan naar de volgende kandidaat.

Juist het gunnen van tijd, elkaar vaker zien en de mogelijkheid zoeken én nemen om elkaar te leren kennen, is volgens mij een belangrijke stap in het dating proces. Het is namelijk zo dat een deel van je verlangens zich onbewust manifesteren. “Wat wil je nou echt en wat prikkelt je?” Datingsites en apps spelen alleen in op het bewuste aspect van je verlangens. Zo selecteer je bijvoorbeeld enkel en alleen blondines en sluit je brunettes uit. Wanneer je geen inzicht hebt in wat je onbewust aantrekt in een partner kun je nooit bepalen of iemand de juiste partner is. Dat noem ik “onbewust onbekwaam”. Door jezelf de ruimte en tijd te gunnen om in contact te komen met je onbewuste verlangens en iemand echt te leren kennen kun je uiteindelijk pas eerlijk inschatten of diegene de juiste match is. En ik? Ik help je graag bij dat leerproces met behulp van mijn coaching methode.

 


Terug naar het overzicht